Новият мост над река Струма в Симитли получи разрешение за ползване

most

Дирекция за национален строителен контрол издаде разрешение за ползване на моста над река Струма в Симитли. Така съоръжението, изградено от Агенция „Пътна инфраструктура“, вече е въведено в експлоатация.

Тъй като старият мост бе тесен, преминаването по него на моторни превозни средства (МПС) ставаше само в една лента, което не позволяваше разминаването.

Изцяло ново съоръжение вече е с две ленти за движение за леките, както и за товарни МПС. Също както досега по новия мост ще преминават и пешеходци.

Миналата сряда Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, провери годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост и състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Мостът е част от придружаващата инфраструктура на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Той осигурява транспортен достъп към автомагистралата.

Снимка – toppresa.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: