pixel

Новата централа на международните олимпийски и параолимпийски игри в Швейцария

Olympic House

Датската архитектурна фирма 3XN завърши новата централа на международните олимпийски и параолимпийски игри в Лозана, Швейцария. Сградата беше отворена за обществеността на 23 юни 2019 година. Първите снимки показват различни гледни точки и детайли на сградата, в която ще се помещават служителите на МОК (Международния олимпийски комитет).

Olympic House

Новата сграда ще приютява под един покрив 500 служители, които понастоящем са разположени в Лозана на четири места.

Olympic House

3XN за първи път публикува своята предварителна концепция през 2015 година. Студиото следва ключовите принципи: движение, прозрачност, гъвкавост, устойчивост и сътрудничество. През 2014 г. МОК реши да продължи с консолидирането на централния си офис, а 3XN беше избран чрез многоетапен международен архитектурен конкурс, сертифициран от Международния съюз на архитектите и ръководен от жури от известни архитекти.

Olympic House

След състезанието 3XN се обединиха с швейцарската архитектурна фирма IttenBrechbühl, за да контролират изграждането на проекта.

Olympic House

Сградата на 3XN автентично отразява олимпийските ценности, олимпийското движение и ролята на МОК като катализатор за сътрудничество в емблематична форма.

Olympic House

Олимпийският дом има за цел да създаде качествена работна среда, която обединява всички служители на МОК под един покрив. Така дизайн дава приоритет на прозрачността и комуникацията, за да се улесни и насърчи взаимодействието, сътрудничеството и споделянето на знания, както и да се създаде високоефективно и устойчиво работно пространство.

Olympic House

Olympic House се намира в обществен парк, където се намира замъкът Château de Vidy от осемнайсети век, на брега на Женевското езеро. Студиото постига най-високо ниво на интеграция с уникалната природна и историческа обстановка, като същевременно създава емблематична архитектурна забележителност за местната общност.

Olympic House

Отличителна черта на дизайна на 3XN е фасадата, която отдава почит на олимпийския дух, като отразява грациозните движения на спортиста. Динамичният, вълнообразен поток на фасадата изглежда различно от всички ъгли, пренасяйки енергията на спортист в движение.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: