pixel

Нов индустриален квартал в Гуандун, Китай

Архитектурната практика с офиси в Мадрид, Милано, Шанхай и Кайро, Cosmos Architecture, представи проектно предложение за индустриален квартал в Гуандун, Китай. Студиото е избрано във финалния етап на архитектурен конкурс, в който са участвали над 200 архитектурни компании.

Проектът се състои от производствена база, която освен халета за произоводство ще включва офисни пространства и жилищни помещения за служители. Проектната схема ясно дефинира производствените площи, обслужващите зони и помещенията за управление. Общата площ индустриалната зона е около 60 000 кв. м и ще се превърне в нова забележителност на града.

Целият проект е позициониран на подиум, който има няколко общи пространства за служители и работници и осигурява пряка връзка между сградите чрез мостове и рампи. Фасадите на производствените помещения се състоят от метални профили, които имат ефект на засенчване. Фасадите без метални профили са изработени от U-стъкло на основата на концепцията „светла кутия“ и обвиват сградите, в които се помещават офисите и администрацията. В основата на всяка „светла кутия“ архитектите са иззели част от обема, за да се отвори място за входовете.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: