pixel

Най-големият увеселителен парк в Европа ще бъде в Мадрид

Евровегас

Източник: vestnikstroitel.bg

Мадрид спечели битката с Барселона за най-големия увеселителен комплекс в Европа. Местните власти одобриха изграждането на „Евровегас” край столицата на Испания. В неговото построяване американският милиардер Шелдън Аделсън ще вложи 9,8 млрд. долара.

Проектът ще промени бъдещето на градчето Алкоркон, намиращо се на около 15 км от Мадрид. То ще предостави 750 хектара за съоръженията, чието изграждане и поддръжка ще осигури работа за 250 хил. души в страна, където една четвърт от работо­способното население са безработни.

Шелдън Аделсън, който е собственик на корпорацията Las Vegas Sands, планира комплексът да се състои от четири части. Първата би трябвало да бъде открита през 2017 г. Отначало ще има три хиляди апартамента и няколко игрални заведения. В окончателния си вид „Евровегас” ще се състои от 12 хотела, няколко казина, конферентен център, три игрища за голф, търговски комплекс, кина. В средата на комплекса ще се извисява 250-метров небостъргач, състоящ се от две кули. Проектът е ориентиран към бъдещето, защото срокът за завършването му е 18 години.

Местните власти отхвърлиха опасенията на неправителствени организации, че комплексът ще е причина за увеличение на престъпността в региона. Те очакват значителни приходи от близо един милион посетители, които спокойно ще могат да пътуват до Мадрид, след като в столицата бъде завършен строящият се нов терминал на международното летище.

В класацията на сп. „Форбс“ за най-богатите хора в САЩ Аделсън е на 12-о място със състояние от 20,5 млрд. долара.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: