pixel

Най-дълбокият в света басейн (ВИДЕО)

stadion

Истинска атракция очаква посетителите на италианския град Падуа. Там вече се намира най-дълбокият в света басейн. Разположен е в хотела Millepini в SPA комплекса Монтегратто-Терме. Името му е Y-40. “Y идва от гръцкото upo (надолу), обяснява архитекта на съоръжението Емануел Боарет, а 40 е дълбочината на басейна в метри.

Той е оборудван с всичко необходимо за плуване на подобна дълбочина. Достъпен е не само за гостите на хотела, но също така и за деца и юноши, планиращи да учат в дайвинг училището, което създава италианският спортист Умберто Пелицари.

Най-дълбоката част на басейна представлява цилиндър, покрит с издържаща на високото налягане специална облицовка, както и специални светещи лампички.

Y-40 ще бъде включен в Книгата на рекордите на Гинес като най-дълбокия басейн в света на мястото на досегашния Nemo33, който се намира в Белгия и е с дълбочина 33 метра.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: