pixel

Над 120 км тротоари изградени за 3 г. в София

trotoari

За последните 3 г. в София са изградени над 120 км тротоари на площ от 600 хил. кв. м, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов при инспекция в града. Зам.-кметът провери ремонта на тротоара на ул. „Георги С. Раковски“ до Френската гимназия.

Христов каза,  че след срещи със Съюза на слепите е решено при реконструкции на натоварените пешеходни зони и тротоари да се поставят водещи тактилни ивици, каквито се слагат в момента по ул. „Георги С. Раковски“.

Така хората с увредено зрение ще могат да се придвижват по-спокойно и безопасно по улиците на София, посочи зам.-кметът.

Той припомни, че програмата за ремонт на тротоарите беше одобрена преди три години от Столичния общински съвет и започна първо в най-натоварените пешеходни зони.

Христов подчерта, че през последните години големите проекти на общината задължително включват и ремонт на тротоари. Подмяна на настилката се извършва в целия град и по проекти и възлагания от страна на районните администрации на дирекция „Транспортна инфраструктура“, посочи зам.-кметът.

В момента в „Лозенец“ се подменят тръби на „Топлофикация София“. Паралелно в района се планира преасфалтиране на по-голямата част от улиците и ремонт на тротоарите, каза Христов.

Той отбеляза, че все по-малко шофьори паркират по тротоарите.

„В София има над 600 000 автомобила. Нито „Пътна полиция“, нито Общината е в състояние да постави 600 000 пазачи или в 3400-километровата улична мрежа на града да бъдат поставени колчета навсякъде. Факт е, че все по-малко шофьори се качват по тротоарите“, подчерта Христов.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: