pixel

На 10 декември ще е ясно, дали газът ще поевтинее с 9%

газ

Източник: publics.bg

Цената на природния газ за предприятията може да бъде намалена с около 9%. Това заяви Димитър Гогов, на пресконференция на „Булгаргаз“, цитиран от „Фокус“. Точната цифра ще бъде ясна на 10 декември, когато Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР) ще е дала становище по официалното предложение на обществения доставчик. Очакваното намаление трябва да влезе в сила от 1 януари 2013 година.

Според Гогов не се очаква да има голяма разлика с проектното намаление. Цената до голяма степен зависи от курса на долара, затова се изчаква в последния момент. След определяне на новата цена за предприятията ще се пристъпи към изготвяне на график за клиентите, имащи задължения към „Булгаргаз“.

„Нашата задача е през зимния период на 2012 – 2013 година да набавим максималното количество природен газ и да го реализираме на пазара, за да може в летните месеци с този капацитет да внедрим повече газ. Ако това се осъществи цената на газа през следващия зимен сезон на 2013 – 2014 година ще е по-изгодна от цената на този газ, който в момента е в хранилището“ добави още Димитър Гогов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: