pixel

МРРБ търси кой да строи нови 16,5 км от АМ „Хемус

am-hemus

Регионалното ведомство обявява търг за изпълнител на строежа на още 16,5 км от автомагистрала „Хемус“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Новата отсечка е от пътен възел „Белокопитово“ в посока Търговище и ще включва, освен магистрален участък, един голям пътен възел и шест виадукта.

Търгът за изграждането на „Хемус“ от Ябланица в посока Велико Търново вече върви, посочи Павлова. Отсечката там е 10 км. Процедура има и за избор на изпълнител за препроектиране на някои участъци от аутобана. По думите й това се отнася най-вече за района около разклона Плевен-Ловеч. Там има тежки участъци, като идеята е да не се минава през планини и да не се правят тунели, посочи министърът.

За ремонта на основната част от Аспарухов мост във Варна Павлова посочи, че ще се прецени дали отново да бъде затворен след като свърши летният туристически сезон. По думите й тогава ще бъде взето решение дали строителните работи ще започнат през тази година, след като се види и какви са нагласите и очакванията на хората.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: