pixel

Мост от 3D-принтиран бетон

За 17-ото архитектурно биенале във Венеция изследователската група Block Research Group на Техническия университет Цюрих и изследователският отдел на Zaha Hadid Architects ZHACODE са разработили извит мост, изработен от 3D принтирани бетонни елементи. Incremental3D от Инсбрук изработи елементите и използва новоразработен бетон от производителя Holcim.

Zaha Hadid

Видеоклипът на naaro показва структурата, чиято конструкция е базирана на сводовете от Средновековието – елементите със сухи съединения са натоварени само от натиска. Освен показаните в 3D анимации вектори на силите може да се види и производството в завода в Инсбрук, транспортирането на отделните компоненти до Венеция и съединяването на моста на място.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: