Мол ”Марково тепе” в Пловдив ще е готов до 10 месеца

mall

Новите собственици на мол „Марково тепе“ в Пловдив“ са обявили, че до 9-10 месеца ще приключат работа по строежа на сградата. Те са имали среща с кмета на Пловдив Иван Тотев през миналата седмица, съобщи Plovdiv24.bg.

Общината е поставила въпроса подземният паркинг в мола да може да се ползва не само от клиенти на търговския център, но и от други граждани – например посетители на намиращата се наблизо Цар Симеонова градина.

Най-вероятно това предложение ще бъде прието и част от паркинга ще бъде свободен за обществено ползване.

Засега обаче няма яснота дали паркирането там ще е платено или безплатно, като решението за това ще бъде взето от новите инвеститори на мола.

В края на февруари стана ясно, че в довършването на търговския комплекс ще инвестира компания „Джи пи груп“, собственост на Георги Василев и Владимир Житенски. Дружеството построи за рекордно кратко време спортната зала на Пловдивския университет.

Огромната сграда на бул. „Руски“ бе изградена в груб строеж от фирма „Мелина“. През април 2011 г., заради необслужван кредит от 45 млн. евро, австрийската Инвесткредит банк придоби „Мелина“ заедно с имота и обяви търговското предприятие на търг.

В мола са инвестирани близо 50 милиона евро, а още 12 млн. евро са нужни за довършването му.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: