Модерни екологични решения от Semmelrock Stein+Design

Semmelrock Stein+Design

Бъдещето на градовете в условията на динамично променящ се микроклимат изисква иновативно мислене с отговорност към природата. Значителна роля в моделирането на „микроклимата“ в градската среда имат големите „урбанизирани повърхности“ като пътища, улична и тротоарна мрежа, площади, покривни пространства и т.н. Ето защо като част от съвременното общество Semmelrock разработва и произвежда екологични продукти, съобразени с модерни технологични възможности, с които да бъде осигурен климатичен комфорт в градовете и да се намали вредното влияние върху околната среда.

Защитете почвата от ерозия.

Бетонните настилки, не само предлагат разнообразен дизайн, но като 100% естествен продукт осигуряват качествено решение с грижа за околната среда, защото не “запечатват“ почвата. При препоръчителния метод на полагане, познат още като „сух монтаж“, изделията се полагат върху предварително подготвената основа, без допълнителни свързващи (залепващи) разтвори. Запълването на фугите се прави с трошен кварцов пясък, в резултат на което дъждовната вода се просмуква през фугите и в малки количества, дори през настилката, като по този начин се връща обратно в почвата и я защитава от ерозия, а едновременно с това се запазват и подпочвените води.

Запазването на термичния комфорт и екологичното равновесие в градската еко-система пряко се влияе не само от запазването на влагата, но и от озеленяването. За да се намери практично решение на проблема с изчезващата „зеленина“ в градските условия, Semmelrock разработи настилката ECOgreen. Благодарение на специалната си форма с растерни размери 20×20 cм или 40×20 cм, гарантираща 4 см фуга между отделните елементи на настилката, в която лесно може да се засади трева, този продукт осигурява намалено повърхностно оттичане на водата и възможност за увеличаване на зелените площи. Дебелината от 8 см прави настилката ЕCOgreen устойчива на натоварване от леки и тежкотоварни автомобили.

При необходимост от поддръжка или ремонтни дейности бетонните блокчета за настилка ECOgreen се монтират и демонтират лесно, без излишно пробиване, шум и позволяват извършването на експресни ремонти. Правилната форма, прави изделията изключително подходящи за обществено и частно приложение, като благодарение на зелената фуга, те влияят върху освобождаването на влага в атмосферата и редуцирането на температурите, в резултат на изпаряването ѝ.

Semmelrock Stein+Design

Използвайте “широки фуги” в  градината.

Оставете градината да диша! Оформете градинските пътеки, площадки и алеи на ‘’широка’’ тревна фуга или използвайте между отделните плочи широки фуги от декоративен чакъл, за да придадете усещане за хармония със заобикалящата Ви среда. Продуктите от серията Semmelrock Premium предлагат разнообразие от издължени формати и впечатляващи текстури на повърхността. За качествен краен резултат, можете да осигурите разстоянията между отделните плочи с ограничаващия и фиксиращ профил steinfix®. По този начин широката фуга ще създаде легло от естествена зеленина около плочите, като просмукващата се през фугите дъждовна вода ще я напоява и ще стимулира запазването на биологичните видове, които живеят в подобна биологична среда.

Semmelrock Stein+Design Semmelrock Stein+Design

Градини и на труднодостъпни места.

Ограниченото пространство в градовете е предпоставка да се търсят нови възможности за вертикално озеленяване. Системите за стени Bradstone предлагат практични решения за изграждане на различни по големина и форма „съдове“ за отглеждане на зеленчуци, подправки или цветя. Разнообразието от елементи гарантира изграждането на атрактивни конструкции, с които  да зонирате или оптимизирате пространството около Вас, като запазите естетическата хармония. Стъпаловидните или „разчупени“ клоцове от Semmelrock са модерно решение, подходящо както за частни, така и за обществени проекти, тъй като може да се използва и за озеленяване на междублоковите пространства, площи върху подземни паркинги, тераси и т.н.

Semmelrock Stein+Design

Често видът на градината е в пряка зависимост от наклона и разположението на терена. Използвайте естествения наклон, и превърнете недостатъка в ефектен пейзаж. Как? Semmelrock  предлага продукти, които улесняват изграждането на подпорни стени и тяхното озеленяване. Системите за стени Bradstone и кашпи Triflor ще превърнат градината в озеленена тераса на няколко нива.

Semmelrock Stein+Design

Semmelrock Stein+Design

Създайте оазис от плоския покрив или верандата!

Тенденцията да се търсят решения за усвояване на покривните пространства, както и за създаване на атрактивни кътчета в сградите, особено във времето на небостъргачите, намира подходящо решение и в продуктовата гама на Semmelrock. Нашето предложение за постигане на невероятен краен резултат са плочите AirPave. Изключително елегантни формати, решени в нежни и ненатрапчиви цветови нюанси, създават естетическа наслада на окото. С впечатляващата дебелина от само 2 cм и възможността за монтаж върху самонивелиращи се крачета, това е най-лекото, изключително устойчиво и практично решение за всеки проект. Съчетайте плочите от висококачествен порцелан AirPave с цветарници или тревни лехи, изградени с елементите на системите за стени Bradstone. Добавете чаровни акценти с осветителните системи предлагани от Semmelrock.

Semmelrock Stein+Design

Semmelrock Stein+Design Semmelrock Stein+Design

Живейте в крак с времето и грижа за утрешния ден. Възползвайте се от възможностите, създадени за Вас от Semmelrock.

Прочетете също: