pixel

МOCB одобри трасето на „Набуко“

набуко

Източник: fakti.bg

Българското министерство на околната среда и водите е одобрило реализацията на проекта „Набуко“, оповести пресофисът на компанията изпълнител „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ”.

Така България става втората държава от проекта „Набуко“ след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада. Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.

Одобрението за издаване на ОВОС бе взето на заседание на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в който влизат представители на държавни органи и на гражданското общество.

Екоминистерството е одобрило и предварително изпълнение на решението по ОВОС за „Набуко“, посочват от „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: