pixel

LG Display строят нов завод за 8.7 млрд. USD

lg

Южнокорейската компания LG Display, специализирана в производството на екрани за различни видове електроника, обяви плановете си за изграждането на нов завод за OLED-дисплеи.

Първият етап включва строителството на производствен комплекс в град Паджу (Южна Корея). Цената му ще е 1.56 млрд. USD. Площта, на която ще се разположи, е колкото 14 футболни игрища, а височината – 100 метра. Началото на производствените действия са заплануван за първата половина на 2018 г. След това LG Display ще продължи да разширява производствените си мощности, докато достигне инвестиция на стойност 8.7 млрд. USD.

Една от причината LG Display да предприеме такава мащабна крачка е, че очаква един от големите клиенти – Apple, да започне използването на OLED-дисплеи за своите смартфони от началото на 2018 г.

Ел Джи електроникс България ТП

LG Electronics Bulgaria – Цялостни решения в областта на климатизацията, вентилацията и сградните управления. Представяне на най-новите тенденции и технологии. Фокус върху енергоспестяващи и възобновяеми източници. Безплатно обучение за специалисти в новооткритата LG Air-conditioning Аcademy.

Прочетете също: