pixel

Лесни за поддръжка панели за плаваща горска къща

Rockpanel

При изграждането на къща без бариери в гората в западната част на Хамбург архитектите залагат на малко технологии, много естествени строителни материали и интелигентни конструкции. „Плаващата горска къща“ е облицована с фасадни панели на Rockpanel, които могат да се променят.

Сградата в горската просека представлява дървена рамкова конструкция с окачен стъклопакет и фасадна облицовка от Rockpanel, която може да се деконструира според типа материал. Външните стени и плоският покрив са изолирани с панели от меки дървесни влакна. Архитектите са проектирали конструкцията така, че повърхностите, изложени на атмосферни влияния, да се поддържат лесно.

Материалът на остъкляването, което е вградено в пресовани алуминиеви ленти, както и на фасадните панели Rockpanel, ги защитава от растеж на водорасли. Профилите и панелите на прозорците се съчетават много добре благодарение на еднаквата цветова гама RAL 7016.

Rockpanel

Индивидуален дизайн с Rockpanel

Инж. Тим Майнхоф, ръководител на проекта в архитектурното бюро Cousin Architekt, оценява високо възможностите на системата за задна вентилация с фасадна облицовка Rockpanel: „В този проект вече използвахме панели, намалени наполовина до 60 см ширина от производителя Rockpanel, които бяха вертикално рамкирани с ъглов профил от алуминий.“ Тесните линии в сребрист цвят, които преминават около сградата на разстояние от 60 cм, разчупват леко монолитния ефект на облицовката.“

Тим Майнхоф обяснява, че точно както вътрешните пространства отговарят на навиците на бъдещите обитатели, дизайнът на обвивката на сградата е съобразен с индивидуалните желания за гледка и падане на светлината, усещане при допир и цвят на повърхностите. Лесната поддръжка и почистване, както и възможността за рециклиране на материалите са също толкова важни.

Снимки: Rockpanel

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: