pixel

Кризата в строителството се задълбочава

строителство

Източник: darikfinance.bg

Поредни слаби данни за българската икономика публикува Националния статистически институт. През юни 2013 г. строителството се свива с 0.1% на месечна и с 8.8% на годишна база.

Причината за спада са по-малкото инфраструктурни проекти, които са довели до понижение на гражданското и инженерното строителство с 0.8% за месеца и с 11.9% спрямо юни 2012 г.

В същото време сграденото строителство нараства минимално, с 0.5% ма месечна, но пада с 6.3% на годишна база.

Докладът показва отражението на политическата нестабилност върху строителния сектор. Докато в строителството на жилни сгради са налице ясни признаци на възстановяване, то при изграждането на друга инфраструктура, кризата се задълбочава, теглейки целия отрасъл надолу.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: