pixel

Красиви и цветни фасади украсиха Моста на влюбените при НДК

baumit

Столична община и Баумит България откриха изложба „Животът е цветен“
Изложба  „Животът е цветен“ с едни от най-красивите и цветни фасади, построени или реновирани през последните две десетилетия в столицата и страната, украси Моста на влюбените при НДК.
Изложбата се провежда с подкрепата на Столична община в рамките на поредица от събития, посветени на 20 годишния рожден ден на фирма  Баумит България. Организаторите  се надяват представените фасади да бъдат не само радост за окото, но и да възбудят дискусия сред обществеността за вписването на една сграда в околното пространство, за удачността на цветовите решения и отговорността на архитектите, за прецизния избор на висококачествени продукти от инвеститорите,  които впоследствие биха осигурили добра визия за години напред, както и за педантичността на строителя при изпълнението и на най-малкия детайл.

baumit

Избраните 60 пана са своеобразен израз на благодарност към създателите на цветните фасади, които са допринесли за подобряване на градската среда и нейното динамично развитие. 

Посетителите на изложбата могат да видят изпълнени различни по големина жилищни, обществени и промишлени сгради и еднофамилни къщи, термично санирани по различни проекти многофамилни жилищни сгради, както и реставрации на сгради – паметници на културата.

baumit

„От 20 години работим визионерски със строителните специалисти за постигане на здравословно и комфортно обитаване. Ще продължаваме да работим в тази посока, защото потенциалът е голям. Но искаме, като водещ производител на системи за  фасада, успоредно с това да дискутираме и красотата на заобикалящата ни среда, която ежедневно ни действа подсъзнателно”, това заяви управителят на Баумит България г-н Николай Бъчваров.

Изложбата ще бъде достъпна за жителите и гостите на София до 15 май 2016 г.

За Баумит

Баумит Интернационал е марка, създадена през 1988 г. от два австрийски концерна – производители на строителни материали, със седалища Витерсдорф, Вопфинг, Бад Ишл, Пеггау и Льобен. Баумит е сред водещите марки в Европа производители на пастообразни и сухи мазилки. В България Баумит е безспорен лидер в производството на топлоизолационни системи. От създаването си през 1995 г. досега над 14. млн м2 фасади са изолирани с продукти Баумит в България.  Групата Баумит има дъщерни фирми в 28 европейски държави и Република Китай. В общо 40 производствени предприятия Баумит произвежда на година около 6,5 милиона тона сухи строителни смеси.  

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: