pixel

„Кьошето“ ще е най-новият бургаски квартал

burgas

Местността „Кьошето” до бургаския кв. „Сарафово“ ще е изцяло новият квартал на Бургас. Терените край морето ще бъдат вписани в кадастралната карта. За първи път от 70 години по българското Черноморие ще бъде вдигнат цял нов квартал, съобщи „Черноморски фар“.

Новината сподели в личния си Facebook – профил народният представител от групата на ПП „ГЕРБ“ Иван Вълков.

„През 2006 г. се изправих пред хората от Сарафово и им обещах, че ще направя всичко по силите си възелът от проблеми с терените в квартал „Кьошето” да бъде разрешен. Ще ви призная, че бях много развълнуван, когато на 23 януари 2017 г. отново застанах пред тях и им донесох дългоочакваната новина. Скъпи сарафовлии, нещата вече се случват“, пише той.

Четири пети от всички терени в „Кьошето” ще бъдат вписани в кадастъра. Има и приет план на целия квартал.

Това ще бъде квартал, изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгради, зони за отдих…ще стане нещо, с което бургазлии ще могат да се похвалят, добави депутатът от ГЕРБ.

Всички разрешителни са вече факт, също като факта, че кварталът ще бъде изграден по Член 16 от ЗУТ, заключи Вълков.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: