pixel

Координирана система за обработка на подове

Schwamborn

Schwamborn е компетентен партньор за всички, които свалят покрития, шлайфат или оформят подове, стени и тавани.  На изложението BAU през април компанията се фокусира върху системата Schwamborn, състояща се от допълващи се машини, инструменти, индустриални прахосмукачки и подходящи химически продукти за дълготрайни подове.

„Мислим в категориите на решенията“, подчертава главният изпълнителен директор Екърт Швамборн. „Така в повече от 85-годишната история на семейната компания се е появила усъвършенстваната система Schwamborn. Защото конкретното приложение и целта на обработката на пода определят конфигурацията от машина, инструмент, обезпрашаване и химия. Ето защо нашата система винаги започва от конкретната задача и взема предвид всички възможни компоненти за подготовка на основата, отстраняване на настилки, обновяване и оформяне на повърхности, както и за улесняване на поддръжката и почистването на настилките“, продължава Швамборн.

Съгласувано продуктово портфолио

От подготовката на основата с отстраняване на подови настилки при разрушаване и обновяване през безкантовото шлайфане с DSM 250, както и с високопроизводителните шлайфмашини DSM 400 или DSM 530, подходящи за средни повърхности, до изглаждането на нова замазка с машините STR – Schwamborn предлага на търговците на подови настилки набор от машини и подходящи инструменти, оптимизирани за съответните работни етапи.

Тъй като темата за рециклирането става все по-важна и при работата по обновяване на интериорни подови настилки или при дейности по разрушаване, през миналата година Schwamborn разшири продуктовото си портфолио, включвайки т.нар. стрипери. Те опростяват целенасоченото отстраняване на подови настилки, а по този начин и въвеждането им в икономиката на рециклирането.

Schwamborn

Ново поколение диамантени инструменти

За да направите добър под, са ви необходими възможно най-добрите инструменти, както знаят професионалистите в Schwamborn. Това важи за всички дейности – от свалянето на покритието, през подготовката на основата и реновирането, до производството на дизайнерски бетонни подове. За всички тези дейности Schwamborn предлага специални инструменти, които според компанията са перфектно съгласувани помежду си и имат различни задачи. Независимо дали става въпрос за американски футбол или за изграждане на подове – спечелването на пространство е основна характеристика на качеството, се казва в изявление на Schwamborn. Ето защо Schwamborn е дал на новото поколение диамантени инструменти името Giants (Гиганти). Например Giants Centres биха отстранили и най-силната бетонна защита, докато широкообхватните Superflex Pads се грижат с висока скорост за финалния щрих в крайната зона.

Фокус върху експозицията на прах

От години строителният бранш се сблъсква с проблема с недостига на квалифицирана работна ръка – високата степен на излагане на прах и физическото натоварване често са контрааргумент за професия в строителството. Поради това е още по-важно да се разработват машини, инструменти и индустриални прахосмукачки, които внасят устойчиви подобрения в ергономията и опазването на здравето. Според Schwamborn през последните години той вече е поставил крайъгълни камъни в тази област. Дистанционно управляваните машини, които вече не излагат работниците директно на прах, са също толкова важна част от този процес, колкото и усъвършенстваната и координирана система за намаляване на праха.

Снимки: Schwamborn

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: