pixel

Колекция от тухли, вдъхновени от новите тенденции

Randers Tegl

Компания Randers Tegl разработва дизайнерската концепция Brick Collections, която се основава на факта, че тухлите са нещо повече от строителни материали. Те  са елемент от дизайна. Те разказват за пространството и дома. И  са жива история от ежедневието.

Колекциите от тухли на Randers Tegl са създадени в сътрудничество с изследователката на нови тенденции Anja Bisgaard Gaede от SPOTT. Те предоставят творческо пространство, в което представяме колекции от тухли, вдъхновени от новите тенденции и течения в стила на времето и начина на живот. Серията Habitat задава стандартите като първата колекция, която ще бъде пусната заедно с колекцията Revived.

Естествена селекция

Habitat е нова колекция от тухли в естествени цветове, вдъхновена от идеята, че сме силно свързани с дивата природа, която се намира точно пред домовете ни. Ето защо тя ни липсва, когато се отдалечим твърде много от нея.

Колекцията Habitat е създадена, за да ни омагьоса, обедини и свърже с природата. Затоа тухла е внимателно подбрана, за да подобри и засили релаксиращото усещане, което изпитваме, когато сме сред природата.

Randers Tegl

Избрани за почивка и размисъл

Колекцията се състои от тухли от сериите Special Colours, Prima и Ultima, които в комбинация предлагат разнообразен избор. Всички тухли са в добре обмислени земни тонове в нюанси на зелено и кафяво, както и в светли и тъмни нюанси.

RT 161 Ultima: изключително дългият процес на изпичане е създал тъмни тонове и бронзов блясък в едно красиво единство, което придава топло и завладяващо изражение на всеки строителен проект.

RT 539 Специални цветове Hermes: буйна горска почва, голи дървета или оцветени в ръждиво листа през есента. Асоциациите са многобройни и остават на въображението на всеки отделен човек.

Ретроспекция в цвят на теракота

Колекцията Revived е вдъхновена от рустикални и розови теракотени цветове, напомнящи за 90-те години. На фона на яркия скандинавски начин на живот, строгата семплост, суровия минимализъм в интериорния дизайн и сивите тухлени пейзажи, Revived е алтернативна и класическа тухла. Тя е вдъхновена от градската архитектура.

Колекцията е израз на една тенденция, която ни кара да изпитваме любопитство и носталгия. Червеникавите цветове излъчват топлина и познатост. Един вид детски цвят, който събужда спомени в нас.

Randers Tegl

Селекция, неподвластна на времето

Тухлите Revived са комбинация от тухли със специален цвят и много дълги тухли Ultima. Селекцията предлага вълнуваща игра на цветове със светли и тъмни нюанси.

RT 533 Специални цветове Medusa: RT 533 представя особения ефект, който носталгията има върху нас, хората. Червено-розовата игра на цветовете приканва към размисъл.

RT 537 Специални цветове Poseidon: няма две еднакви тухли. Рустикалната повърхност на червеникавите и жълтеникавите тухли гарантира впечатляваща фасада с характер.

Снимки: Randers Tegl

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: