pixel

Китай си построи мол приличащ на Пентагона

kitai-mall

На пазара на търговски площи се появи може би най-странният мол в света. Той е в Шанхай и се отличава от други подобни обекти по своята архитектура. Сградата е копие на  Пентагона в САЩ. Името й е Shanghai Pentagonal Mart и е разположена на близо 70 акра, което  двойно повече от оригинала в САЩ.

Проектът беше представен още през 2009 г. и шест години по-късно вече е реалност. Инвестицията е на стойност 200 млн. USD, съобщава fakti.bg.

Освен магазини, комплексът предлага конферентни зали и презентационни площи. На територията на мола е разположен и регионалния логистичен център на УНИЦЕФ.

kitai-mall

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: