pixel

Kapsimalis Architects представи ваканционна вила с ортогонални линии на остров Санторини

Arcadia

Архитектурното студио Kapsimalis Architects представи изящна лятна вила с ортогонални линии на остров Санторини. Гръцката архитектурна практика завърши новата лятна вила като разширение на съществуващия хотел Andronis Arcadia на остров Санторини, Гърция.

Arcadia

Наречена хотел Arcadia, лятната вила с площ от 600 квадратни метра се отличава с компактни обеми в бял цвят с ортогонални линии, действащи като лабиринтно пространство. Замислена като нискоетажна структура, вилата се съчетава в съществуващия пейзаж, където съжителстват традиционната архитектура на острова и съвременните линии.

Arcadia

Създадена като вила за една спокойна и топла ваканция, архитектите избират естествената цветова палитра за обзавеждането, материалите и материите, за да настроят посетителите към релаксиращата атмосферата на острова.

Arcadia

Вилата е на три етажа, като те са свързани с централно вътрешно стълбище, което визуално обединява първите две нива чрез вътрешен двор. На приземния етаж има кухня, трапезария, всекидневна и голяма спалня, както и още две спални в другия край на сградата.

Arcadia

Общите пространства са разположени на нивото на земята и са напълно отворени благодарение на плъзгащи се врати, които изчезват вътре в стените, превръщайки основната къща в двор. Спалните също имат достъп до двора, а една от тях и директно до външния басейн.

Arcadia

На втория етаж вътрешният двор води към трапезарията, която е осветена със светлина от тавана на вилата. Горният етаж съдържа жилищна площ и голяма спалня с баня.

Arcadia

Подземното ниво на вилата се състои от малка дневна зона, фитнес зала, място за масаж и отдих и две спални с включени бани.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: