pixel

Изключителен нов музей на Мунк в Осло

Музеят на Мунк обяви, че новата сграда, проектирана от estudio Herreros, e почти готова и ще бъде открита тази есен, а наскоро публикува и първите детайлни фотографии на сградата в Осло, Норвегия. Испанското архитектурно студио спечели международен конкурс за проектирането на сградата, както и на тази на библиотеката Deichmann.

Новият музей ще съдържа 11 изложбени зали на седем етажа. Големите изложбени площи предоставят възможности за свежи и вълнуващи преживявания в сферата на изкуството, а от музея твърдят, че експозициите им ще бъдат уникални и неповторими.

Музеят е разположен на 13 етажа, сградата е с височина 58 метра и обща площ от 26 313 квадратни метра. За конструкцията архитектите използват екологични бетон и стомана, които могат да бъдат рециклирани. Фасадата на музея е покрита с полупрозрачен перфориран алуминий.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: