pixel

Изграждат 25 вътрешно-квартални улици в София

улици

Източник: vestnikstroitel.bg

Тази година ще бъдат изградени 25 вътрешно-квартални улици. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на работата по текущите ремонти на ул.”Христо Чернопеев” в район Слатина заедно със заместник-кмета Любомир Христов.

Целта е осигуряване на нормална транспортна проходимост и безопасност на автомобилното движение.

По програмата за текущ ремонт тази година са предвидени общо 28 млн.лева. Работи се и в 6-те зони на територията на Столична община. Над 30 екипа изпълняват различни дейности като фрезоване, подготовка за асфалтиране, асфалтиране, подмяна на паваж.

Още през месец март бяха възложени ремонтни дейности и се извърши текущ ремонт по 32 броя вътрешноквартални улици на цялата територия на Столична община.

Днес се изпълнява и ремонт на тротоар по бул.”Цар Освободител” от ул.”Г.С.Раковски” до ул.”Княз Александър І”. Асфалтови работи се изпълняват и на ул.”Стария войн”, ул.”Кольо Фичето” и др. В район „Красна поляна”. Ремонтира се паважа на ул.”Позитано” и др.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: