pixel

Изграждане на преградна стена от газобетонни тухли

Видеото показва зидане на газобетонни тухли с полиуретанова пяна за лепене и зидане при изграждане на вътрешна преградна стена. Важен момент при зидането на преградни стени с пяна е първият ред тухли да е поставен/залепен и нивелиран на бетонна основа/пояс.

Пените за лепене и зидане не са подходящи за изграждане на носещи или външни стени. Те са иновативен продукт, който почти изцяло замества сухите лепилни смеси.

soudal

Обикновено един флакон пяна за лепене и зидане замества 25 кг торба сухо лепило. Без разбъркване и прах навсякъде, а само около 20 разклащания на флакона. Другото основно предимство при работа с пени за лепене и зидане е времето за съхнене на лепилото. При използване на пяна за лепене и зидане работата може да продължи след 1-2 часа, а при работа със сухи лепилни смеси – след 24 часа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: