pixel

Изграждаме инфраструктурата на Йемен

инфраструктура

Източник: cross.bg

Български компании ще проучат възможностите за участие в модернизирането на йеменски електроцентрали. Това стана ясно по време на първото заседание на Междуправителствената българо-йеменска комисия за икономическо сътрудничество, което се проведе в Сана, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Съпредседател на комисията от българска страна е заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, а от йеменска заместник министърът на промишлеността и търговията Мухсен Ал-Некиб. В двудневната сесия участваха представители на компании от сферите на енергетиката, електрониката, военната индустрия и др.

Обсъдени бяха още възможностите за участие на български фирми като подизпълнители в инфраструктурни проекти в Йемен, сред които пътни съоръжения, язовири, напоителни системи. Предстоят преговори между „Булгаргаз“ и йеменската държавна компания “Yemen LNG”, на които ще се обсъди възможността за доставки втечнен газ от Йемен през гръцки и турски терминали.

Двустранното икономическо на сътрудничество може да бъде икономиката, доставка на български медикаменти и лекарствени субстанции, туризма, селскостопанско оборудване, хранително-вкусовата промишленост, консерви, месо, изкуствени торове, напоителни системи и машини, инсталации за водни сондажи. В началото на 2013 г. в София ще бъде организиран и двустранен бизнес форум.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: