pixel

Испанска фирма ще строи завод край Русе

метал

Източник: dir.bg

Испанска металообработваща фирма е заявила желание да построи модерен завод за 1 200 000 евро в Индустриалния парк. Това съобщи по време на заседанието на бюджетната комисия зам.-кметът по икономика и инвестиции Даниела Шилкова.

По думите й, става дума за фирма „Билбобул“ ООД, която се занимава с производство и обработка на детайли от въглеродна стомана за различни отрасли от икономиката. В номенклатурата й са спирателни кранове, вентили и фланци, корпуси за помпи и резервни части за вагони и кораби.

„Билбобул“ ООД е внесла в общинската администрация писмо за инвеститорския си интерес, както и за желанието си да закупи общински имот с площ 21 646 кв.м. в Индустриалния парк.

Това е най-големият терен, с който Общината разполага към момента в парка. Намерението на испанците е на него да изградят 4 нови цеха, складови площи, административна сграда и лаборатория. Тяхното изграждане ще се осъществи на етапи, но е сигурно, че първоначалната инвестиция ще е в размер на 1 200 000 евро, твърди се в писмото.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: