pixel

Инвеститорите станаха по-смели

инвеститори

Източник: fakti.bg

Обемът на преките инвестиции в сегмента на търговските имоти за първото тримесечие на 2013-а в световен мащаб е 94 млрд. EUR, което е ръст от 8% на годишна база. Най-благоприятно ситуацията се е отразила на Германия, Япония и САЩ, сочат данните на компанията Jones Lang LaSalle.

„Фактът, че за първото тримесечие (един от най-спокойните периоди на годината) инвестициите достигат почти 100 млрд. EUR, свидетелства за повишено търсене у инвеститорите на недвижими имоти”, казва Артур де Хааст, управител на International Capital Group. Благодарение на непрекъснатото подобряване на световната икономика и поскъпването на недвижимите имоти, особено на големите пазари, количеството продажби продължават да се увеличават.

В северна и южна Америка се наблюдава значителен ръст на обема инвестиции на двата най-големи пазара: САЩ -20% и Канада – 6%. В Азиатскотихоокеанския регион най-голям ръст на инвестициите се отчита в Япония – 30%. Другите два атрактивни пазара са Сингапур и Хонконг.

На трите най-големи европейски пазари – Великобритания, Франция и Германия ръстът на вложения в доларово изражение  8% на годишна база, а в еврово – 6%.

Изследването на Jones Lang LaSalle показва, че търговските имоти остават най-популярния сегмент сред предприемачите. Прогнозата на компанията е, че през 2013 г. обемът на инвестициите в световен мащаб ще достигне 450—500 млрд. USD.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: