pixel

Интелигентни решения за дома от Schüco

Schüco

Все по-често чуваме за Smart Home или Smart технологии. Защо приложенията за интелигентен дом са толкова популярни? Какви системи и устройства за Smart Home има? Какви предимства и недостатъци носят със себе си?

Smart Home е част от сградната автоматизация и представлява използването на интелигентни и дистанционно управляеми устройства в рамките на жилището. Предимствата на сградната автоматизация са комфорт, сигурност и устойчивост.

Максимална сигурност благодарение на сградната автоматизация 

Решенията за Smart Home на Schüco за прозорци, врати и плъзгащи се елементи предлагат широк спектър от приложения за сигурност: от сложни индивидуални проекти до усъвършенствани цялостни концепции. Продуктите съчетават сигурност на сградата с високо ниво на удобство за потребителя.

Тук заслужава да се спомене удобната за управление система за контрол на достъпа Schüco BlueCon. Щом оторизирано лице се приближи до сградата и разполага с приложението Schüco BlueCon на своя телефон, вратата се отваря автоматично. Сигурността и защитата на данните също са основен приоритет при този продукт: цифровото криптиране се актуализира ежедневно и може да бъде върнато към фабричните настройки само от администратора.

Schüco

Енергийна ефективност с едно натискане на бутона 

Използването на технологиите за Smart Home също така осигурява максимална и достъпна за потребителя енергийна ефективност. В дългосрочен план инсталирането на интелигентни решения за дома от Schüco спестява не само енергия, но и финанси. Използването им спомага за поддържане на стойността на жилищния имот.

Със Schüco TipTronic SimplySmart компанията реализира нов тип моторизиран обков за алуминиеви прозоречни системи със скрит монтаж във фалца на профилите. Този обков осигурява висока защита срещу крадци (клас RC 2). Освен това времето и продължителността на вентилацията могат да се контролират с натискането на един бутон на мобилно устройство – дори от разстояние, независимо от местоположението.

Schüco

Технологията на задвижване е изключително безшумна. Благодарение на компактните размери на компонентите Schüco TipTronic SimplySmart е съвместим с почти всяка прозоречна система от алуминий Schüco АWS. Увеличените ширини на отваряне гарантират ефективна вентилация в помещението и следователно спестяват разходи за енергия. Неподвластният на времето дизайн, енергийната ефективност, сигурността и сградната автоматизация са хармонизирани.

Забавления и комуникация – по-лесно от всякога  

Знаете ли, че дори прахосмукачките и кафемашината могат да се управляват дистанционно чрез смартфон или таблет? Благодарение на решенията Smart Home всекидневната може да се превърне в домашно кино за нула време. Телевизорът, осветителната система и озвучителната система се стартират само с една гласова команда от удобството на дивана. Така забавлението и комфортът са по-лесни от всякога.

Но сега да се върнем към автоматичното управление на сградната обвивка. С натискането на един бутон и/или с гласово управление приложенията за интелигентен дом за прозорци, врати, плъзгащи се врати и слънцезащитни устройства на Schüco позволяват удобен и перспективен начин на живот.

Всички предимства на интелигентните решения за дома на едно място:
– удобно управление на прозорци, врати, плъзгащи се елементи или слънцезащита с натискане на бутон или гласова команда;
– независимо от местоположението управление;
– интелигентните програми работят самостоятелно;
– облекчение в ежедневието.

Сигурност:
– здрава и висококачествена алуминиева конструкция;
– автоматично отваряне на входната врата при наличие на разрешение за достъп;
– ежедневно подновяване на цифровото криптиране в приложението;
– защита срещу взлом и саботаж;
– сигурност на данните.

Schüco

Устойчивост:
– енергоспестяващо нощно охлаждане чрез сензорна технология;
-дистанционно управление на защитата от слънце и отблясъци;
– моторизирани функции за вентилация, като например вентилация с прекъсване;
– приятен климат в стаята;
– спестяване на ценна енергия;
– намаляване на разходите за отопление;
– дългосрочна защита на стойността на имота.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал – лицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: