pixel

Индонезия дава 263 млн. долара за строеж на стена

djakarta

Индонезия официално стартира проект за 263 милиона долара, според който ще бъде построена гигантска морска стена по протежение на крайбрежието на столицата Джакарта. Това е опит страната да да защити бизнеса и домовете на хората от наводнения.

Миналогодишният дъждовен сезон в Джакарта скова града, след като една река в града излезе от коритото си и заля централния бизнес район. Тоака водата остави хиляди хора блокирани в домовете им и причини щети за 580,0 милиона щатски долара.

Като се има предвид, че 40 процента от Джакарта вече под морското равнище, положението може само да се влошава. Градът има 10 милиона жители, а нивото на земята бавно слиза надолу заради опрекомерното изпомпване на подземните води, съобщават от greentech.bg.

Справянето с проблема с наводненията бе обещание на новоизбрания президент Джоко Видодо по време на мандата му като губернатор на града.

„Този проект е задължителен”, обяви главният министър на икономиката Чайрул Танджунг. „Ако ние не направим нищо, през 2050 г. Джакарта ще потъне поради бързото слягане на земята и покачването на морското равнище“.

Проектът, който е проектиран с помощта на специалисти по инфраструктурата и околната среда от Холандия, трябва да осигури стена, която да е в състояние да устои на високи приливи и покачване на морското равнище най-малко до 2030 година.

Първата фаза на проекта предвижда 8 км стена по протежение на крайбрежието, което формира северния край на града.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: