pixel

4-лентов път премахва тапата при Дунав мост

ruse

Започнаха строително-ремонтни дейности за разширението на участъка край жп надлеза в района на Дунав мост при Русе.

Това е една от най-конфликтните точки в началото на пътя Русе-Силистра, където редовно стават задръствания. Стеснението под жп моста и натовареният трафик от ТИР-ове и автомобили създават „тапа“ и блокират движението в района.

Според проекта се предвижда тунелът, над който минава международната жп линия, да бъде разширен и да се изградят още две платна, информира БГНЕС.

Ремонтните дейности са стартирали днес, като е започнало укрепването на насипа с бетонни блокове, струпана е тежка строителна техника и се работи по изграждането на пътищата, по които ще се движат строителните машини.

Същевременно ще се използва началото на тези дейности, за да бъдат подменени 60 метра железопътни траверси над участъка.

Проектът е за близо 6 млн. лв. и включва изграждането на втори жп мост и 4-лентов път с дължина 190 м до кръговото кръстовище на Свободна зона.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: