pixel

Ideal Standard представя новата колекция Solos на Salone del Mobile 2022

 Ideal Standard

Ideal Standard представя ексклузивно своята иновативна концепция Solos на Salone del Mobile в Милано. Като част от луксозната програма Atelier Collections, Solos е перфектния израз на подхода Singular™ на компанията, който има за цел да предостави обмислени и вдъхновяващи решения за баня, включващи различни категории, съобразени с персоналните изисквания на клиентите.

Новата колекция е образец за абсолютната чистота в дизайна, постигната чрез комбиниране на новаторски технологии и иновативни материали с дългогодишния опит на компанията в производството на керамични изделия и смесители.

Емблематичната комбинация от мивка и интегриран смесител е впечатляваща и иновативна. Минималистичният и чувствен дизайн предава усещане за лекота и непреходна елегантност, отразявайки красотата на простотата. Фините прави линии и изключително тънките ръбове придават на мивката безтегловност, а интегрираният изискан смесител завършва картината. Смесителят е интегриран в мивката, видими са само изящният чучур и ръкохватката, което прави тази комбинация наистина уникална.

Този минималистичен дизайн и прецизно изпълнение са възможни с модерни технологии и новаторски материали. Мивката е изработена от Diamatec® – уникална смес от алуминий и шамот, която позволява създаването на изключително сложни и предизвикателни форми, като в същото време осигурява безпрецедентна здравина и издръжливост. Отворът за смесителя е толкова прецизен, че няма нужда от пръстен, който обикновено скрива всякакви малки фуги и осигурява стабилност. Изящният смесител позволява прецизен контрол на температурата и дебита с едно просто завъртане на елегантната ръкохватка. Друг модел с безконтактна технология с капацитивни сензори предлага допълнителни възможности за приложение. Комбинирането на уникалните характеристики на керамичния материал и иновативната технология на смесителя с опита на Ideal Standard в производството позволи на компанията да преодолее ограниченията, считани преди за непреодолими.

 Ideal Standard

Мивката Solos е проектирана от Роберто Паломба, главен дизайнер в Ideal Standard и съосновател на Palomba Serafini Associati, и ще се предлага в черен или бял гланц. Може да се комбинира със смесители с цилиндрична или квадратна форма в широка гама първокласни метални цветове и модерни матови покрития, включително хром, матирано злато или магнитно сиво и др.

Бъдещите попълнения на колекцията Solos ще разширят комбинацията мивка и смесител с решения за душ, иновативна тоалетна и подходящи мебели и аксесоари, които следват същата философия на дизайна.

Относно колекцията, Роберто Паломба казва: „Solos е олицетворение на философията Singular™ на Ideal Standard, показвайки пълна хармония между чист, минималистичен дизайн и техническо съвършенство. Безпроблемното интегриране между елегантния смесител и изискания лек умивалник е възможно, благодарение на водещия опит на Ideal Standard както в керамиката, така и в месинговите изделия, което води до изящен шедьовър за банята.

За Ideal Standard International

Ideal Standard International е водещ световен производител на висококачествени решения за бани в жилищни и обществени сгради. Компанията е със седалище в Брюксел, Белгия и в нея работят над 8000 души в 9 производствени обекта и обслужващи над 100 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Продуктовото портфолио съчетава експертно изработени дизайнерски изделия с авангардни технологии, водещи за индустрията по отношение на естетика и производителност. Този ангажимент към дизайна винаги е присъствал в ДНК-то на Ideal Standard International и продължава в партньорството с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Компанията предлага пълна гама от продукти за баня, включително керамика, смесители и душове, вани и душ кабини, мебели и аксесоари, предоставяйки цялостни решения за различните сектори с уникалния подход Singular™. Разработен специално за рационализиране на дизайна на банята и опростяване на процеса на избор, подходът Singular означава, че клиентите се нуждаят само от един доставчик и една специална точка за контакт, като имат достъп до неограничен брой вдъхновяващи решения за баня. Международните марки Ideal Standard включват Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция) и Vidima (Източна Европа).

Идеал Стандарт - Видима

Ideal Standard предлага цялостни решения за баня, които са „Вдъхновени от реалния живот”. Като водеща марка с иновативен и дизайнерски подход към създаването на решения за баня, Ideal Standard се стреми да създава продукти, които съчетават функционалното и техническо познание с дълбокото разбиране за интимната, лична роля, която банята играе в живота на всеки от нас.

Прочетете също: