Блок в столичен квартал стои разцепен от 15 години

panelki

Блок 208 в столичния квартал „Надежда“ стои с огромна цепнатина още от 2000 година, пише „Телеграф“. В момента собственици на жилища в сградата все още обитават вход „А“, докато тези от вход „Б“ са евакуирани след разцепването. Хора от сградата твърдят, че от 15 години са се сменили куп правителства, обещават помощ, но досега нищо не е свършено. Не стига, че губят платените си със собствени средства апартаменти, те са били и глобени от Столична община, тъй като по закон са длъжни да поддържат сградата.

Последната намеса на властта била през 2000 година, когато след разцепването пристигнали от Гражданска защита и евакуирали хората от вход „Б“. След това общината дала предписание да се укрепи сградата и да се поставят дървени подпори на последния етаж, където дупката е най-голяма, съобщава cross.bg.

В празните апартаменти от вход „Б“ вече са се настанили наркомани и клошари, които рушат, палят дограмата и не се плашат от разцепването. Сега се чака обследване на сградата от екип на Университета по архитектура и строителство, за да се реши ще се бута ли блока или ще се укрепва.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: