И луксозните хотели подобряват своята енергийна ефективност

sheraton

Луксозните хотели също търсят начини за оптимизиране на своите разходи и все по-често предприемат мерки за пестене. Причината е не толкова в екологията, колкото в намаляването на сметките. Но положителният ефект от пестенето безспорно се отразява добре и на околната среда, посочват от Greentech.bg.

„Шератон Център Торонто“ поставя началото на  проект за обновяване на стойност 90 милиона долара. Обхватът на работата включва ремонт на всичко – от пода до тавана във всичките 1371 стаи на сградата за гости и апартаментите. Предвидена е подмяна на всички подове и облицовки, добавяне на изцяло ново обзавеждане (мека мебел, осветление, огледала и прозорци, монтирани на стената 50-инчови телевизори и др).

Модернизираният хотел ще бъде оборудван с нова система за вентилация, отопление и охлаждане с висока енергийна ефективност, която ще даде възможност на гостите да контролират температурата в стаята си, като в същото време се намалява потреблението на енергия в цялата сграда.

В баните ще бъдат монтирани малоструйни душове и кранчета на смесителите. В някои стаи вместо вани ще има душ-кабини. Тоалетните също ще са с функция за пестене на вода.

Очаква се проектът да бъде завършен до 2015.

sheraton

Строители.Бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: