pixel

House Zero в Остин – модерен дом с нова технология за 3D принтиране

Lavacrete

Компанията за строителни технологии ICON и архитектурното студио Lake Flato са завършили 3D-принтиран модерен дом в стил ранчо в Остин.

Къщата е разположена в жилищен квартал в Източен Остин, Тексас и е изградена с помощта на строителната система Vulcan на компанията ICON. Системата използва 3D принтиране – технология, която въз основата на компютърна програма разпределя механично слоевете материал, за да положи стените на дома с площ от 186 квадратни метра. Принтирането на 3D стените отнема 10 дни. Те са принтирани с патентован материал, който ICON нарича Lavacrete – вещество, подобно на цимент, което е въздухонепроницаемо и същевременно осигурява по-добра изолация.

Lavacrete

Според ICON домът е изграден според принципите на биофилния дизайн, така че меките извивки на 3D-принтираните подпорни стени създават „натуралистични маршрути за циркулация в целия дом“.

Lavacrete

Използването на тази технологията би могло да означава, че с нея къщите могат да се строят не само по-бързо, но и на по-ниска цена.

Снимки: Casey Dunn

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: