pixel

Хотел в Андите се възроди чрез рециклирани материали

андите

Този екологичен и луксозен нов хотел в Андите е като Феникс – той буквално е изникнал от пепелта на един стар, опожарен спа-център, който се е намирал на същото място по-рано. Днес виждаме модерна „пикселизирана“ сграда – тя е лека, много дълготрайна и направена чрез рециклиране на голяма част от останките на стария хотел. Разположен в близост до ски курорт в Андите, „Alto Nevados Hotel“ е облечен с рециклирани дървени плоскости и се затопля от топла подземна вода.

„Alto Nevados Hotel“ е изработен основно от стомана и проектиран като „пикселизирана кутия“, която изпъква сред величествените планини – Андите. Уникалната му фасада е направена от стари дървени дъски, спасени от предишния хотел. Това създава шарена мозайка в комбинация с геометрични прозорци. Оригинална каменна стена създава красива контраст с модерната структура отгоре и осигурява превъзходна изолация.

хотел

Интериорът на хотела е светъл и модерен, има прекрасен изглед към заснежените планини и термалните води. За интериора създателите му са съчетали дървени мебели с пъстроцветно обзавеждане, за да накарат пространствата да изглеждат модерно и приятно.

Местните хора са подали ръка за възстановяването на работата на пет-етажния хотел, който се отоплява със система, която използва горещите води, бликащи из недрата на това място.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: