pixel

Honda и SolarCity дават фотоволтаици на купувачите на коли

honda

Източник: greentech.bg

Възобновяемата енергия поражда нови бизнес възможности и нови бизнес модели. Доказва го и новото партньорство на SolarCity и Honda, които започнаха ново партньорство в рамките, на което ще финансират инсталирането на покривни соларни инсталации за купувачите на коли и търговците в САЩ. Предвиденият фонд е на стойност 65 млн. долара.

Съюзът ще осигури 20-годишни лизингови договори, обхващайки по-голямата част от предварителните разходи за инсталиране на соларна система за “хиляди заинтересовани собственици”.

Очаква се около 3000 потребители на Honda и Acura да кандидатстват по програмата. Заедно с тях и около 20 ще искат да инсталира покривни системи.

Сделката е подобна на тази между SunPower и Ford през 2011 г., която предложи слънчеви системи за водачите на електрическия модел Focus.

В съвместно изявление SolarCity и Honda заявиха, че също така ще проучват възможностите за интегриране на слънчевите системи със зарядни за електрически превозни средства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: