Хижи със зелени покриви в Алпите

alpite

Тези модерно изглеждащи дървени хижи предлагат невероятна 360 градусова гледка към Алпите и отчасти се сливат с планината благодарение на зелените си покриви. Сградите са обвити в дървени ламперии от местни дървесни видове, най-вече лиственица, добити от рециклиран дървен материал от салони и стари селски къщи. Отстрани къщичките изглеждат така, сякаш плават над планинския хребет.

Архитектите, проектирали комплекса, са замислили хижите като продължение на престижния ресторант “WirtshausSteirereck”. Всяка от вилите разполага с подземни паркоместа, изградени под съществуващия ландшафт, и основна носеща конструкция, чийто дизайн се основава на принципите на устойчивостта. Конструкцията е изработена от местен дървен материал и включва различни естествени материали, но неизбежно завършва със зелен покрив, съобщава greentech.bg.

Вътре основното помещение, холът, е доминиран от голяма камина и е достъпен чрез фоайе. В непосредствена близост до него са разположени кухня и трапезария. Цялото пространство е обляно в много естествена светлина, която прониква във вътрешността през големите прозорци. Действайки като продължение на хола, прозорците рамкират гледката към околния пейзаж и осигуряват достъп до терасата.

Всяка от вилите се отоплява с геотермална енергия.

alpite

fasdgads

alpite

hjdhj

alpite

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: