Хидрозол® БИТУМНА ЛЕНТА С АЛУМИНИЕВО ФОЛИО

марисан

Еластичното уплътняване на строителни фуги или пукнатини е цел на всички в бранша. То е изключително важно и не винаги може да се постигне със силиконови, полиуретанови или други уплътнители нанасяни чрез екструдиране, особено при големи размери на съединенията. В много случаи се налага уплътнението да покрие широки зони около фугата, които да позволят застъпване със следващи покрития или отвеждането на водата далеч от фугата или пукнатината. Това може да се постигне с уплътнители под формата на тънкослойни ленти от еластичен материал, защитен с алуминиево фолио.

Предлаганият от Марисан продукт Хидрозол® БИТУМНА ЛЕНТА с алуминиево фолио (самозалепваща) е предназначен за изолиране на дилатационни, конструктивни и всякакви други фуги на различни сгради и съоръжения, както и за уплътняване на первази, водосточни тръби, ъгли в стени,  ъгли между стени и подове, съединения между стени и метални конструкции и др. Характеризира се с отлична адхезия към всякакви повърхности и изключителна устойчивост на ниски и високи температури. Алуминиевото фолио предпазва лентата от UV лъчение и придава допълнителна устойчивост на механични въздействия, а малката дебелина ѝ позволява да прилепне към, и да следва прецизно всякакви неравности по основата. Използването на битумната лента за уплътняване на критичните фуги, преди полагане на пастообразни или други мазани хидроизолации, ще гарантира по-висока сигурност на хидроизолационното покритие.

Битумната лента се предлага на ролки с размери: широчина 5, 10 и 15 мм и дължина 10 м, в черен, кафяв и червен цвят.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: