pixel

Градът на розите грейва с 5 млн.

казънлък

Източник: standartnews.com

Инвестиционна програма за над  5,3 млн. лв. ще реализира община Казанлък през тази година. Средствата са основно от общинската хазна, малко над 900 хил. лв били формирани от целева субсидия и приходи от приватизация. Първият обект – препавираната и обновена изцяло улица „Москва” ще бъде готова до 10 дни. На дневен ред били обществените поръчки за избор на изпълнители за останалите обекти. Щели да бъдат асфалтирани и ремонтирани общо 34 общински улици, паралелно с изграждане и рехабилитация на ВиК-мрежата в кварталите „Кулата” и  Орфей”. Саниране и обновяване на детски градини и ясли и реконструкция на младежкия дом са други по-големи обекти в строителната програма за годината.

Продължава работата по почистването от строителни отпадъци и боклуци на цялата  ”южна дъга” на града и отварянето и за движение. Ще бъде изграден и закрит общински  пазар за цветя с обособени самостоятелни щандове, достъп до вода  и електричество.

Благоустрояването на един от най-големите казанлъшки квартали – „Изток“, определен като приоритетен в интегрирания план за градско развитие, е предвидено за следващия програмен период. С европейски средства той ще придобие съвсем нов облик – от улиците, парковата среда и уличното осветление до детските  и спортни площадки, уверяват общинарите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: