pixel

Град само от подземни жилища

grad pod zemiata

Да живееш под земята може да е вълнуващо, но в същото време и доста потискащо. В някои части на планетата обаче е доста неприятно да се живее на повърхността. Едно от тях е градчето Кубер Педи. Намира се в централна Австралия. Населението му, което е около 1700 души от 45 националности, е принудено да живее под земната повърхност, тъй като в повечето време температурите са между 45 и 50 градуса, а също така доста често има сезонни пясъчни бури. Това са двете основни причини, поради които местните предпочитат да строят къщите си под земята. През лятото в тях е относително прохладно, а през зимните месеци – топло.

Сигурно се питате какво кара хората да се заселват на места с такива сурови климатични условия. Отговорът е прост – опалите. Кубер Педи е световната столица на този вид скъпоценни камъни. Тук се намират около 30% от всички опали в света.

grad pod zemiata

оьжьиж

grad pod zemiata

жьог

grad pod zemiata

гаогоаг

grad pod zemiata

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: