pixel

Газова връзка със Сърбия – през 2020 г.

gazova vruzka

Газовата връзка със Сърбия да бъде готова през 2020 г. Това е записано в Меморандум за разбирателство, който подписаха в четвъртък министрите на енергетиката на България и Сърбия Теменужка Петкова и Александър Антич. България осигури финансиране на своя участък с 45 млн. евро от ОП “Иновации и конкурентоспособност”.

Сръбският министър заяви, че водят преговори с ЕК за финансиране на техния участък от предприсъединителните фондове. Министър Петкова каза, че сме готови да започнем строителството. То трябва да стартира през май 2019 г., за да бъде готов интерконеторът през 2020 г. Тогава трябва да е завършена и газовата връзка с Гърция. Капацитетът на интерконектора със Сърбия е 1-1,8 млрд. куб. м годишно от България към Сърбия и 0,15 млрд. куб. метра газ от Сърбия към България.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: