pixel

Фандъкова: Строим 13 нови детски градини

fundukova

„В София няма спад на раждаемостта или поне спад на броя на децата, които търсят детски градини. Така че нашата задача е да строим – в момента строим 13 нови детски градини“, заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Запитана за идеята училищата, които покажат добри резултати на матурите, да получават допълнително финансиране към делегираните си бюджети, кметът на София отвърна: „Принципно трябва да се стимулират училищата, които работят по-добре и имат по-добри резултати. Много важно обаче е да се внимава, защото трябва да се мери напредъкът, а не само резултатът. Затова пожелавам на хората, които разработват тези критерии, да са много внимателни“.

На въпрос дали ще поскъпнат билетите за градския транспорт, кметът отвърна, че през февруари очаква анализа за тарифната политика на Центъра за градска мобилност.

„Казала съм ясно моето мнение, че не трябва да има промяна в цените на картите за хората, които редовно ползват градския транспорт“, бе категорична Йорданка Фандъкова.

„Започнаха да пристигат новите тролеи и трамваи. Новите метровлакове вече са тук. Те се финансират по Оперативна програма „Околна среда“ с европейски средства. Очаквам още тази седмица да бъде сключен договора за доставка на 126 нови автобуси и до края на годината голяма част от тях да бъдат вече в София. Те поетапно ще бъдат включвани в движението, така че да може постепенно да спрем да виждаме тези най-стари автобуси по улиците на София. Новите автобуси са с отопление и климатизация, така че през лятото да е студено, а през зимата топло в тях. Достъпни са за хора с увреждания и майки с колички. Очакваме и 20 нови трамвая до края на годината“, коментира още столичният кмет.

Очаква се тази година да започнат реконструкциите на „Ботевградско шосе“, бул. „Сливница“, моста на Захарна фабрика, както и разширения на бул. „Тодор Каблешков“, между ж.к. Бъкстон и бул. „Борис III“.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: