Фандъкова: През 2015г. реконструираме 18 мостови съоръжения

aleksandrovski most

Тази година реконструираме изцяло 17 моста – 9 от тях са напълно готови, а по 8 продължаваме да работим. Това каза днес при проверка на ремонтирания Александров мост над река Владайска в кв.”Княжево” кметът на София Йорданка Фандъкова. На проверката присъстваха заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов, кметът на район „Витоша” Валери Йорданов.

През следващата година ще ремонтираме нови 18 моста, каза също Фандъкова. Сред тях са 2 моста по бул.”Цариградско шосе”, 5 надлеза по бул. „Владимир Вазов”, моста по бул. „Сливница” над Захарна фабрика.

Александровият мост е ремонтиран цялостно. Той е с каменен свод и е построен през 1880 г. по времето на княз Александър Батенберг. Мостът е реконструиран, като е запазен архитектурния му облик. Извършени са ремонтни работи, които не променят конструкцията на моста. Те включват: каменната зидария по сводовата част на моста, изпълнение на стоманобетонна облицовка, бетон дренажна система, изграждане на стоманобетонни тротоарни блокове. Изградени са нови тротоари, пътна настилка от паваж. Парапетите са от красиви елементи от ковано желязо. В четирите края на моста са монтирани осветителни тела. Поставено е и видеонаблюдение.

В района на кв. Княжево също така е извършена и рекoнструкция на ул. «601» и ул. «Люти дол» и е възстановена подпорната стена на ул. «Люти дол».

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: