pixel

Еко селища в Турция

eko-selishte-turtzia

Пазарът на недвижими имоти в Турция безспорно изживява своя пик през последните години. Освен обновяването на жилищния фонд и разширяването на големите градове, значителни средства се влагат в изграждането на ваканционни курорти и голф комплекси. На дневен ред сега е развиването на еко селищата.

Един от първите подобни проекти ще бъде реализиран в близост до известния курорт Анталия. Проектът е на архитектурното бюро GAD Architecture, което има богат опит в сегмента в цял свят. Селището Ахк Кунду ще бъде разположено на 20 км. северно от Анталия и близо до Средиземно море. Планира се изграждането на 123 жилищни единици с различна големина.

Къщите ще са двуетажни. Връзката между сградите ще се осъществява с пешеходни зони и паркове, които плавно преминават в зоната за отдих на крайбрежието. Там на разположение на собствениците и почиващите ще има тенис кортове, футболни игрища, пристанище за яхти, съобщава fakti.bg.

Електричеството ще се осигурява посредством слънчеви панели, а материалите, които ще се използват в изграждането, ще са само естествени – като камък и дърво.

Комплексът, който трябва да бъде готов през 2016 г., вече привлече интереса на международни инвеститори.

Подобни проекти досега се реализират единствено в Дубай. „Умният град” ще е с капацитет 160 000 души и ще бъде разположен на територия от 5665 хектара.

eko-selishte-turtzia

жгяжгяог

eko-selishte-turtzia

ягягжяг

eko-selishte-turtzia

ягяжгяогжяогж

eko-selishte-turtzia

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: