pixel

Екатерина Захариева с ултиматум за работата по лот 4 на АМ „Струма“

am struma

Подновяват спрения строеж на пътя за Гърция. Инвеститорът е обещал да върне машините и работниците на последния участък на магистрала „Струма” между Сандански и границата. Крайното решение обаче ще бъде взето в края на седмицата.

Заради искане за оскъпяване на лота преди няколко месеца строителят спря работа и на практика замрази изграждането на пътя.

Очаква се строителството да бъде удължено с четири месеца, а отсечката между Дупница и Благоевград да бъде пусната през есента на следващата година.  По договор досега са начислени неустойки за 1 млн. лв., които са удържани от досегашните плащания.

„Ако строителите успеят да наваксат закъснението, при финалното плащане ще се вземе решение дали да им се върне тази неустойка”, посочи вчера Захариева. Тя изтъкна, че всички претенции за допълнителни плащания на гърците са отхвърлени. Едно от тях беше за 39 млн. лв. На фирмата е даден срок до петък да представи актуален строителен график.

Закъснение ще има заради работата на археолозите край Мурсалево, малко след Дупница.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: