pixel

ЕК преведе 60 млн. лева авансово по новата ОП „Околна среда

okolna-sreda

„Имаме новина. Европейската комисия преведе на България 60 млн. лв. аванс, с които да започне изпълнението на новата ОП „Околна среда“. Това заяви екоминистърът Ивелина Василева на третата дискусия от националната кампания „Деветте пътя към еврофондовете“. И уточни, че това са инвестиции, които са важни не само за природата, но и за подобряване на живота на хората, за общините и бизнеса.

Това не са толкова видими инвестиции, но са от огромно значение, каза министър Василева. За миналия програмен период по екопрограмата са изградени 35 пречиствателни съоръжения, 7 регионални системи за отпадъци, други 13 са в процес на строителство, 2070 км инфраструктура за ВиК мрежи и др.

По ОПОС са открити над 7000 нови работни места при изпълнение на проектите. От размразяването на средствата през ноември 2014 г. досега са разплатени към общините над 1 млрд. лв.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: