pixel

Дръжка на прозорец, която разпознава опит за кражба

Новата е-дръжка ConnectSense на Hoppe съчетава три сензора: сензор за вибрации, сензор за крилото и сензор за дръжката. Сензорът за удар открива опит за взлом и незабавно съобщава за това на контролния център на интелигентния дом. Ако контролният център е програмиран по съответния начин, той може да изпрати съобщение до смартфон или да адресира други устройства, интегрирани в системата – например може да се задейства алармена сирена, да се включи осветлението или да се спуснат ролетните щори.

Дръжката разпознава различни техники за кражба с взлом, като пробиване на стъкло или отваряне с инструменти, и ги разграничава от случайно задействана вибрация. Ако топка отскочи или прозорец се затвори от течение, не се изпраща сигнал до контролния панел.

Hoppe

Но е-дръжката може да прави още повече неща: освен че показва положението на дръжката, тя следи и за положението на крилото на прозореца. Това позволява да се провери дали даден прозорец е наистина затворен, дори ако крилото изглежда плътно прилепнало към рамката. Това може да се провери и чрез приложението за смартфон на контролния блок – така че можете да проверите дали всичко е наред, дори когато сте в движение.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: