pixel

Добър климат за града и обитателите

HP&P Gruppe

HP&P Group планира нов жилищен комплекс за възрастни хора в Дахау. Какво е специалното тук: цялостна концепция за озеленяването на сградата. Зелената фасада има за цел да допринесе за добрия климат за града и неговите жители.

Архитектурата на сградата се състои от 7-етажен блок със зелена фасада и автоматична напоителна система, както и просторна покривна тераса. Зелените стени влияят на микроклимата чрез увеличаване на изпарението на водата и съответно охлаждане на околността, така че кварталът и местните жители да се възползват от добрия климат. Зад фасадата са разположени вътрешни лоджии и плъзгащи се елементи. Енергийното снабдяване е планирано с централно отопление.

HP&P Gruppe

Архитектура за 62 апартамента

Новосъздаденото пространство се състои от 62 апартамента с различна големина, всеки от които има тераса, балкон или лоджия. На нивото на рецепцията е планирано кафене. В сутерена се намират подземният паркинг с 26 паркоместа, просторно помещение за велосипеди и проходилки, както и зони за техника и домакинство.

Планира се да се предлагат 1- и 2-стайни апартаменти, някои от които ще бъдат частично обзаведени, например с оборудвана кухня. По-големите апартаменти имат собствена градина. Поради натоварената локация, всички стаи имат шумоизолираща дограма и вентилация. Терасата на покрива и тази на кафенето осигуряват моменти на отдих.

Снимки: HP&P Gruppe

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: