pixel

Датското архитектурно студио BIG и Toyota разкриват плановете си за град на бъдещето

Toyota Motor Corp. планира да изгради в подножието на планината Фуджи прототип на „град на бъдещето“, който се захранва от водородни горивни клетки и функционира като лаборатория за автономни автомобили, умни домове, изкуствен интелект и други технологии.

Проектът е наречен Woven City (Изтъканият град) като препратка към миналото на компанията като производител на тъкачни станове.

По думите на Джеймс Къфнър, главен изпълнителен директор на Развойния институт за бъдещо развитие на Toyota, идеята за проекта се дискутира от около година и е насочена към създаването на по-сигурни и по-забавни градове и към извличането на уроци, които могат да бъдат приложени навсякъде по света. Планира се градът да има полиция, пожарна и бърза помощ, както и училища. Той би могъл да приюти както бивши и настоящи служители на Toyota, така и други хора.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: