pixel

Compoplak® Tehnology – pеволюция в строителния сектор

Представяме Ви новият световен патент на Grupo Valero, Spain. CompoPlak® е иновативна строителна система, базирана на влакна и композитни материали: фибростъкло, карбон, кевлар. Технологията CompoPlak® представлява термо и хидро изолирани префабрикат панели с широко екстериорно и интериорно приложение – външни зидове, преградни стени, покриви и подове във всякаква геометрия.

Изпълнени с ядро от полистирен (EPS) и двустранно покритие от фибростъкло и композити, те притежават изненадващи механични свойства. Носят натоварване от порядъка на един тон в точка, като същевременно обаче са леки и изключително лесни за монтиране.

С CompoPlak® технологията ние получаваме:

– Сигурна защита – антиземетръсни, топло и хидро изолиращи;

– Екологична насоченост – 100% рециклируеми и антибактериални, но не са биоразградими, което подобрява издръжливостта им с до 200 години в сравнение с традиционното строителство и намалява бъдещите разходи за поддръжка. Строителството с CompoPlak® генерира 100% по-малко отпадъци в сравнение със строителството с тухли и 10 пъти по-малко от използването на гипскартон;

– Модерна визия – изцяло съвместими с останалите строителни системи съществуващи на пазара;

– Функционални решения – Панелите се произвеждат в стандартни размери с дебелина: 50 / 100 / 150 / 200 mm.  и дължини: 2.70 / 3.00 / 4.00 / max 14.00. Всеки панел с лекота може да се оформи според нуждите на обекта. При необходимост производителите могат да предложат и други размери, включително и специални огънати детайли.

С CompoPlak® технологията спестяваме време и енергия:

Използването на термо и хидро изолирани префабрикат панели CompoPlak® спестява до 90% от обичайното време за изпълнение на строително-монтажните работи и реализира икономия от над 50% от влаганата енергия. Панелите са изключително леки и лесни за монтиране без да е необходимо специално оборудване.

Не случайно CompoPlak® технологията е наречена – Панели от бъдещето. При изпълнение на строителни обекти с CompoPlak® ние получаваме качество, спестяваме време и печелим пари.

Продуктите от системата CompoPlak®, както и всички други продукти на Grupo Valero, Spain можете да намерите при официалният представител за България – Изотех Груп ЕАД.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: